Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

CONDUCATOR AUTO CARE EFECTUEAZA TRANSPORT ADR

Conducătorii auto care transportă mărfuri periculoase de tip ADR, sunt obligaţi sa deţină un atestat profesional ADR, în funcţie de mărfurile care urmează sa fie transportate.  Atestatul ADR se obţine în urma unei pregătiri specifice şi are ca scop prevenirea dezastrelor care pot fi cauzate din cauza nerespectării normelor acordului ADR.Conducătorii auto  interesaţi vor trebui sa urmeze cursurile  centrului de pregătire profesională IMBOLD ulterior vor susţine un examen care se va desfăşura într-o sala unică pusă la dispoziţie de către ARR

Condiţii de înscriere:
-conducătorii auto care solicita acest tip de atestat trebuie sa deţină permis de conducere având categoria C.
-carte identitate
-cursul se poate achita şi în rate,cu minimum 100 lei avans la înscriere

Participarea la cursul organizat:
-se completează cererea de înscriere şi se încheie contractul de şcolarizare. Tot atunci primiţi suportul de curs  şi este bine sa-l studiaţi până ce încep cursurile.
-cursul se desfăşoară la sediul  centrului  nostru 5 zile sau 7 zile(după caz).

Examenul se va susţine o data pe luna (doar sâmbăta), în funcţie de datele de examinare stabilite de către ARR. Ora şi locaţia unde  se va desfăşura examenul va fi transmisa vineri, înainte de examen către cursanţi.

Examenul pentru transport rutier de mărfuri periculoase:
- curs de bază (colete) constă într-un chestionar tip grilă format din 30 de întrebări; candidatul este declarat admis daca a răspuns corect la minim 70% din întrebări.
- cisterna, constă într-un chestionar tip grilă format din 20 de întrebări; candidatul este declarat admis dacă a răspuns corect la minim 70% din întrebări.

Pentru a participa la examen va trebui sa achitaţi la Trezoreria Statului pentru ARR Bacău
-codul fiscal al ARR- 23826193, nr.cont: RO32TREZ061501701X013675, 67 de lei /  taxa de examen.
După ce veţi fi declarat admis va trebui sa achitaţi la Trezoreria Statului pentru ARR Bacău  -codul fiscal al ARR- 23826193, nr.cont: RO32TREZ061501701X013675, 41 de lei / taxa eliberare atestat.

IMPORTANT!
Nu puteţi participa la examen fără cartea de identitate, permisul de conducere şi taxa de examinare.
În cazul nepromovării examenului, cursantul mai poate susţine un examen luna următoare în sala unică din Bacău.
Cu cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin şi chitanţa taxa eliberare atestat va veţi prezenta la ARR BACĂU în vederea obţinerii atestatului profesional.

Mult succes!