Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

CONDUCATOR AUTO CARE EFECTUEAZA TRANSPORT PERSOANE CPI

Conducătorii auto  interesaţi vor trebui sa urmeze cursurile  centrului de pregătire profesională IMBOLD ulterior vor susţine un examen care se va desfăşura într-o sala unică pusă la dispoziţie de către ARR. Conducătorii auto care solicita acest tip de atestat trebuie sa deţină permis de conducere având categoria necesara obţinerii atestatului profesional.

Acest tip de atestat CPI(certificat de pregatire initiala)  se adresează conducătorilor auto care deţin permis de conducere categoria D obţinută după data de 09.09.2008.În situaţia în care sunt posesorii unui certificat profesional obţinut după aceasta data examenul se va susţine în format CPC.

Condiţii necesare înscrierii:
- carte de identitate şi permis de conducere (categoria D);
- achitarea unui avans minim de 100 de lei .
Se completează cererea de înscriere şi se încheie contractul de şcolarizare. Tot atunci primiţi suportul de curs şi este bine sa-l studiaţi pana ce încep cursurile.

Participarea la cursul organizat:
-cursul durează 2 săptămâni şi se desfăşoară la sediul centrului nostru.

Examenul teoretic se susţine o data pe luna (sâmbăta), în funcţie de calendarul de examinare stabilit de către ARR. Ora şi locaţia la care se va desfăşura examenul va fi transmisa vineri, înainte de examen către cursanţi. Examenul este format din două probe:
- o probă cu durata de 2 ore constând intr-un set de 100 întrebări cu 4 variante de răspuns, dintre care doar una corectă.
- o probă cu durata de 2 ore care constă în 6 studii de caz 20 de intrebari.

Candidatul este considerat admis daca a răspuns corect la cel puţin 70% din întrebări şi a obţinut minim 70% din punctajul maxim cumulat al studiilor de caz.

Examenul practic se va susţine lunar în funcţie de programările făcute de către A.R.R., în cel mult 30 de zile de la promovarea examenului teoretic. Data şi locaţia examenului vor fi aduse la cunoştinţa în termen  de  cel puţin 48 de ore înainte de examen

Proba practica este destinata evaluării pregătirii cu privire la conducerea raţionala bazata pe reguli de siguranţa; aceasta proba are loc, pe cat posibil, pe drumuri situate în afara zonelor construite, pe drumuri expres, precum şi pe toate tipurile de drumuri publice urbane, acestea trebuind sa prezinte diferite tipuri de dificultăţi pe care un conducător auto le poate întâlni.

Pentru a fi admişi la examenul de obţinere a CPI, candidaţii trebuie sa fie declaraţi admişi atât la examenul teoretic, cat şi la examenul practic.

Pentru a participa la examen va trebui sa achitaţi la Trezoreria Statului pentru ARR Bacău
-codul fiscal al ARR- 23826193, nr.cont: RO32TREZ061501701X013675, 67 de lei /  taxa de examen.
După ce veţi fi declarat admis va trebui sa achitaţi la Trezoreria Statului pentru ARR Bacău  -codul fiscal al ARR- 23826193, nr.cont: RO32TREZ061501701X013675, 64 de lei / taxa eliberare atestat.

IMPORTANT!
Nu puteţi participa la examen fără cartea de identitate, permisul de conducere şi taxa de examinare.
În cazul nepromovării examenului, cursantul mai poate susţine un examen luna următoare în sala unică din Bacău.
Cu cartea de identitate, permisul de conducere, o fotografie tip buletin şi chitanţa taxa eliberare atestat va veţi prezenta la ARR BACĂU în vederea obţinerii atestatului profesional.

Mult succes!