Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

INTREBARI FRECVENTE

*Apasa pe fiecare intrebare pentru a vizualiza raspunsul.

1.Pentru inscrierea la cursul de Manager de Transport trebuie sa detin diploma de promovare a examenului de Bacalaureat? ★

Este suficient sa detineti certificat(diploma) de absolvire a liceului.
Diploma de bacalaureat certifica faptul ca detineti studiile necesare pentru inscriere.

2.Care este valabilitatea cursului Manager de Transport(marfa/persoane)? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

12 luni de la finalizarea cursului.

3.Care este perioada de valabilitate a dovezii inlocuitoare eliberata de ARR pentru cetificatul Manager de Transport(marfa/persoane)? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

10 zile din momentul inregistrarii cererii la ARR Bacau.

4.Care este valabiltatea certificatului(atestatului) Manager de Transport(marfa/persoane)? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

10 ani ,in cazul in care nu ati avut interuperi in exercitarea profesiei mai mari de 5 ani.
In vederea reluarii exercitarii profesiei dupa o intrerupere mai mare de 5 ani.

5.Care este termenul de eliberare al certificatului Manager de
Transport(marfa/persoane) din momentul depunerii cererii la ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Maxim 10 zile de la data inregistrarii cererii la ARR Bacau.

6.Care este termenul de primire a atestatului de Conducator Auto(marfa / persoane,taxi ADR )din momentul depunerii cererii la ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

30 de zile, din data de inregistrare a cererii la ARR Bacau.

7.Care este valabiltatea certificatului(atestatului) de Conducator Auto(marfa / persoane, taxi,ADR , agabaritic)? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

5 ani de la data eliberarii certificatului profesional.

8.Care este perioada limita la care ar trebui sa incep si sa finalizez cursul pentru a avea continuitate in exercitarea profesiei de Conducator Auto(marfa/persoane/taxi/ADR) sau Manager de Transport,Consilier Siguranta? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Pentru a avea continuitate in exercitarea profesiei data de promovare a examenului trebuie sa fie inainte de data de expirare a certificatului profesional detinut.Cursul poate fi inceput si finalizat in ultimul an de valabilitate al certificatului profesional dobandit anterior.

9.Care este perioada de valabilitate a dovezii inlocuitoare pentru cetificatul de de Conducator Auto(marfa/persoane/ADR) eliberata de ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

30 de zile calendaristice de la data depunerii si inregistrarii cererii la ARR Bacau.

10.Pentru a ma inscrie la cursul de Consilier Siguranta trebuie sa detin diploma de promovare a examenului de Bacalaureat? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Este suficient sa detineti certificat(diploma) de absolvire a liceului.Diploma de bacalaureat certifica faptul ca detineti studiile necesare pentru inscriere.

11.Care este valabiltatea certificatului(atestatului) de Consilier Siguranta ? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

5 ani de la data promovarii examenului?

12.Care este termenul de eliberare al certificatului de Consilier de Siguranta din momentul depunerii cererii la ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

In maxim 10 zile de la data depunerii si inregistrarii cererii la ARR Bacau.

13.Care este perioada de valabilitate a dovezii inlocuitoare pentru cetificatul de Consilier Siguranta eliberata de ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

10 zile calendaristice de la data depunerii si inregistrarii cererii de eliberare a certificatului profesional la ARR Bacau.

14.Care este valabilitatea cursului de Conducator Auto transport marfuri generale si a cursului ADR(colete/cisterna)? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

12 luni de la data finalizarii cursurilor.

15.Doresc sa urmez cursul ADR cisterna fara a fi titularul unui atestat ADR curs de baza (colete), este posibil? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Nu.Participarea dvs. la cursuri si la examenul ADR Cisterna este conditionata de detinerea certificatului profesional ADR Colete(curs de baza).

16.Pot urma cursul in vederea obtinerii atestatului de transport Agabaritic daca nu detin atestat de transport marfuri ? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Nu.Pentru a urma cursurile candidatul trebuie sa detina certificat profesional transport marfa(CPC sau CPI).

17.Care este valabilitatea cursului de Conducator Auto Transport Agabaritic? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Maxim 12 luni de la data finalizarii cursului.

18.Care este durata de examinare pentru atestatul Agabaritic? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

20 de minute din momentul deschiderii sesiunii de examinare.

19.Cine face parte din comisia de examinare? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Comisia este aprobata de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si are in componenta doi membri specialisti din cadrul ARR si un membru specialist din cadrul Directiei Transport Rutier- MT.

20.Unde si cand se desfasoara examenul ? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Incepand cu data de 1.06.2016 ARR pune la dispozitie in vederea examinarii o locatie unica care nu poate apartine unor centre de pragatire si perfectionare.Pentru toti candidatii care au urmat si finalizat cursurile la centrele de formare din judetul Bacau locatia de examinare se afla in incinta Colegiului Vasile Alecsandri/ors.Bacau.Examenele se vor desfasura la data stabilita in calendarul de examinare elaborat de catre ARR.

21.Care este ordinea de intrare in examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Ordinea de acces in examinare este stabilita de catre comisie in functie de specialitatile de examinare si in secundar in ordine alfabetica.Noi o sa va comunicam in ziua de vineri de dinaintea examenului, ora de prezenta pentru predarea documentelor personale catre comisia de examinare.

22.Pot participa la examen fara Carte de Identiatate sau Permis de conducere? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Nu.In absenta oricaruia dintre aceste documente accesul in sala de examinare nu va este permis.

23.Pot participa la examen in cazul in care perioada de valabilitate a documentelor personale a expirat? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Toate documentele de identitate personala sunt recunoscute de autoritati,doar ,in perioda de valabilitate.Orice motivatie nu este sustenabila.

24.Pot participa la examen fara Taxa de Examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Nu. Sustinerea examenului este conditionata de prezentarea documentului de plata in original comisiei de examinare.Va recomandam in situatia in care in aceeasi zi intentionati sa sustineti mai multe probe de examinare , dovada platii se face pe un singur document.

25.Daca nu am promovat examenul trebuie sa mai particip la un nou curs? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Nu.Puteti participa la un alt examen in perioada de valabilitate a cursului.

26.Daca nu am promovat examenul pe care l-am sustinut la sala unica din Bacau cand si unde mai pot participa la un alt examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

La prima sesiune de examinare care urmeaza conform calendarului de examinare, in orice locatie stabilita la nivel national de catre ARR.

27.Neparticiparea la primul examen stabilit duce la anularea Taxei de Examinare ? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Va puteti prezenta cu documentul de plata la examen oricand in perioada de valabilitate a cursului,taxa este valabila pana in momentul in care o veti prezenta comisiei de examinare.

29.Am de sustinut in aceeasi zi mai multe examene.Pentru fiecare dintre ele trebuie sa platesc taxa de examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Pentru fiecare examen la care doriti sa participati va trebui sa achitati o taxa.Va recomandam in situatia in care in aceeasi zi intentionati sa sustineti mai multe examene, dovada platii sa o faceti pe un singur document.

30.Unde pot achita Taxa de Examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

La orice institutie bancara sau oficiu postal.

31.Daca din motive intemeiate nu ajung la timp in sala de examen pot sa mai particip in ziua respectiva la examen? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

In timp util o sa va aducem la cunostinta ora la care trebuie sa predati documentele personale de indentificare.Totusi ,exista posibilitatea ca pentru o buna desfasurare a examenelor ,sa existe un termen ce poate fi extins .Ora de predare a documentelor, uneori ,nu poate coincide cu ora de incepere a examenului! In situatii speciale nu ezitati sa ne conactati!

32.Care sunt obligatiile pe care le am la intrarea in sala de examinare? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

O tinuta decenta , – prezentarea documentelor de identificare personala si a documentului de plata taxa examen, – certificarea prezentei prin completarea tabelului pus la dispozitie de catre comisia de examinare, – prezenta telefoanelor mobile permisa doar pe modul inchis, – este interzis detinerea de echipamente tehnice de comunicare si a inscrisurilor ajutatoare.

33.Care este timpul maxim pe care il am la dispozitie in sala de examinare? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Timpul maxim afectat fiecarui examen teoretic este afisat in format examen pe ecranul calculatorului, in zona special destinata.Pentru examen CPI proba scris maxim 2 ore.Totusi timpul total in situatia in care aveti de sustinut mai multe examene, este de maxim 4 ore de la ora inceperii primului examen

34.In situatia in care am de sustinut mai multe examene in aceeasi zi exista o ordine prestabilita in alegerea acestora? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Dumneavoastra decideti ,totusi puteti sa solicitati comisiei o recomandare.In situatia examenului ADR Cisterna mai intai sustineti examen ADR Colete Examenul agabaritic este conditionat de detinerea certificatului profesional(atestatul) de marfa.

35.Care este durata de examinare CPC, ADR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

30 de minute CPC si ADRcolete,pentru examen ADR cisterna 20 minute.

36. Care este durata de examinare pentru proba teoretica CPI? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Maxim 4 ore, timp dedicat pentru sustinerea ambelor probe.

37.Care este durata de examinare pentru proba practica CPI? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Minim 90 de minute respective 60 de min pentru proba de conducere si 30 de minute pentru proba cunostintelor teoretice profesionale.

38.In cat timp se va sustine proba de traseu CPI de la data obtinerii calificativului admis la proba de sala. (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Proba practica se va desfasura conform calendarului de examinare stabilit de ARR publicat pe site-ul ARR ,de obicei in maxim 30 de zile de la data sustinerii examenului de sala.

39.Cum voi afla data,ora si locatia unde voi sustine examenul practic CPI. (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Va aducem la cunostinta in timp util cu cel mult 48 de ore inainte de ziua de examinare .De obicei impreuna cu ARR stabilim si organizam examenul incercand sa respectam calendarul de examinare.

40. De unde pot procura manuale(suport de curs) necesare studiului individual? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

La inscriere la unul din sediile noastre sau anticipat inscrierii propriu-zise,contra cost.

41.Pot face inscrierea in vederea participarii la cursuri si on-line?(Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da.Site-ul nostru pune la dispozitie o aplicatie care va da posibilitatea sa ne transmiteti documentele personale si totodata solictarea(inscrierea) dumneavoastra.

42.Este necesar ca la inscriere sa detin aviz medical si pshiologic? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Aceste documente se solicita doar pentru conducatorii auto Taxi,Instructori auto si Profesori de legislatie rutiera.

43. Cursul solicitat se poate achita si in rate? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da. Maxim doua rate,un avans la inscriere in valoare de minimum 100 lei,si pana in ziua de incepere a cursului diferenta sumei totale.

44.Doresc sa achit contravaloarea cursului cu OP bancar,se poate? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da.

44.Incerc sa am acces la testarea,examinarea si studiile de caz prezentate pe site dar nu imi este permis accesul? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Accesul la platforma de studiu individual este permis doar cursantilor nostrii in baza unui cod de acces primit la inscriere.

45.Pot participa in cadrul centrului pentru instruire specifica la calculator in afara orelor de curs? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da. In conditiile respectarii programului de lucru adegvat fiecarui sediu.

46.Unde pot gasi intrebarile si raspunsurile specifice examenului? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Cursantii Centrului IMBOLD au acces gratuit la site-ul nostru.Pe platforma on –line de studiu individual si in manualele noastre primite la inscriere..

47.Anterior am facut inscrierea la un alt centru.Pot participa la cursurile centrului IMBOLD? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da.Solicitand in scris optiunea dumneavoastra si achitand contravaloarea cursului .

50.Care este ultima zi in care pot face inscrierea pentru a participa la cursurile organizate de Centrul IMBOLD? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Prima zi de incepere a cursului,dupa aceasta data inscrierea se concretizeaza pentru participarea la urmatorul curs si deci o alta data de examinare.

51.Ma pot inscrie la un sediu al Centrului IMBOLD si sa particip la cursuri la un alt sediu al Centrului IMBOLD? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da.

52.In cazul in care detin cetatenia Romana si sunt titularul unui certificat profesional eliberat de un alt stat membru UE ma pot inscrie la cursul specific organizat de catre Centrul IMBOLD? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Da.In ultimul an de valabilitate al certificatului profesional detinut.

54.Unde pot gasi calendarul de examinare elaborat de ARR? (Apasa pentru a vedea raspunsul)

Pe pagina de internat a scolii noastre la rubrica ‘utile’.