Cine se poate inscrie la scoala de soferi? ?
Oricine doreste, atata timp cat este apt din punct de vedere medical, psihologic iar cazierul ii permite acest lucru.
De la ce varsta pot incepe scoala de soferi ? ?
Pentru categoriile B, BE, cu cel mult 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani,pentru categoria C, CE cu cel mult 3 luni inainte de implinirea varstei de 21 ani, iar pentru categoria D cu cel mult 3 luni inainte de implinirea varstei de 24 de ani.
De ce acte am nevoie in momentul inscrierii ? ?
Pentru inscriere aveti nevoie de act de identitate si permisul de conducere (dupa caz).Pentru completarea dosarului aveti nevoie de: cazier judiciar, fisa medicala, testul psihologic .
Ce alte costuri presupune scoala de soferi? ?
Alte costuri pot fi considerate: analizele medicale, avizul psihologic, cazierul judiciar, taxa pentru permis.
Plata se poate face si in rate? ?
Da plata se poate face si in2 rate. Prima rata trebuie platita la inscriere, urmand ca cea de a doua sa se plateasca pana la sfarsitul orelor de legislatie.
Cum se desfasoara cursurile? ?
In primele 2 saptamani se vor face cursurile teoretice, dupa vor face incepe cursurile practice.
Este necesara prezenta la cursurile teoretice si practice? ?
Prezenta este obligatorie atat la orele de pregatire teoretica cat si la pregatirea practica.Prezenta obligatorie este in folosul dvs. Astfel veti putea beneficia de contactul direct cu profesorul dvs., care va va trasmite cunostintele in functie de nivelul dvs. prezent. Va veti putea insusi cat mai rapid cunostintele necesare, veti scurta programul de pregatire, veti trece de probele de verificare date de scoala pentru a va putea prezenta la orele de pregatire practica.La examenul de conducere trebuie sa se prezinte numai cursantii foarte bine pregatiti, astfel ca orice candidat care urmeaza toate cursurile si se pregateste temeinic, va avea o reusita sigura in a obtine categoria solicitata.
Cand pot incepe pregatirea practica? ?
Dupa ce ati terminat pregatirea teoretica, veti sustine un test de evaluare in vederea stabilirii nivelului de cunostinte acumulat, dupa puteti incepe orele de pregatire practica.
In situatia in care nu reusesc sa deprind suficient arta conducerii autovehiculului,pot continua practica pana la atingerea unui nivel satisfacator? ?
Instructorii nostri sunt special instruiti sa va invete sa conduceti si, in cazul in care se dovedeste ca orele de conducere obligatorii sunt insuficiente puteti sa le suplimentati.
Cum ma programez la examen? ?
Dupa terminarea cursurilor iti vom inmana dosarul cu care te vei prezenta pentru sustinerea examenului.
Unde se sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere ? ?
Cursantii cu domiciliu stabil in jud.Bacau vor sustine examenul teoretic la sediul DRPCIV Bacau iar examenul practic in mun. Onesti sau Moinesti cu autovehiculul cu care au efectuat instructia practica.
Daca am fost respins, dupa cat timp ma pot prezenta din nou la examen? ?
Un candidat care a fost respins se poate prezenta din nou dupa cel putin 15 de zile. Nu uitati sa achitati din nou taxa de examen, in functie de categoria solicitata si sa verificati validitatea cazierului judiciar.
Cat timp este valabil avizul medical, testul psihologic si cazierul judiciar? ?
Avizul medical si testul psihologic este valabil timp de 1 an, iar cazierul timp de 6 luni.
Care este perioada de valabilitate a scolii de soferi? ?
Perioada de valabilitate este de un an de zile. Daca pe parcursul unui an de la absolvirea scolii nu reusiti sa promovati examenul, trebuie sa reluati procesul de pregatire, cu tot ce implica el, inclusiv intocmirea din nou a dosarului (cu toate actele necesare).